@KTzone » 日常 - 美容瘦身 » 皮膚乾燥

2011-12-20 21:37 HeiHeiApple
皮膚乾燥

皮膚超級乾燥呀, 上星期同frd去影相先知,
個妝又唔貼面, 牙又黃, 有無咩辦法呀?!:40:

2011-12-22 01:11 Hebebeebee
你用開咩MASK??美白日記果D咪平平地LOR~
我就用開阿SA果隻, 好補濕GAR~
至於牙黃就去洗牙或者刷多D牙LOR~

2011-12-23 13:32 Janicecccc
我都見今期雜誌寫阿sa果隻係最補濕, 我都想買黎試下~~
牙醫話洗牙只可以洗走表面既污漬, 唔等於可以令牙變番白gar~~

愛護牙齒由今天做起,
一) 養成良好的刷牙習慣。只要是吃過東西,就得刷牙,睡覺前更要刷乾淨。
二) 刷牙的方法要正確才會有效果。
三) 刷牙看起來很容易,其實有的人長期都用錯誤的方法來清潔牙齒,往往對牙齒造成難以彌補的傷害。所以使用正確的方法來刷牙是很重要的事,您可以就近向牙醫請教,最好是能當面看到正確的示範。
三) 使用牙線來清潔牙齒間的接面。學習使用牙線是必要的,它對牙齒的清潔很有幫助。
四) 定期作口腔檢查。每隔六個月,到牙醫診所作口腔檢查,並做必要的預防措施或治療。
五) 少吃零食尤其是甜食。甜食的殘留物對牙齒的傷害尤須防範。
六) 養成良好的進食習慣。不偏食,保持營養均衡,才有健康的牙齒。

2011-12-23 14:02 Hebebeebee
不如用電動牙刷,電動牙刷比一般傳統牙刷多2倍潔齒效果,可徹底清潔髒污聚集之處,讓牙齒更清潔、牙齦更健康。潔淨、輕柔、亮白,不但可讓全面口腔清潔,更能輕柔清潔口腔內敏感部位。

我都轉用左ORAL-B既電動牙刷,原本都係用開普通牙刷,但係用過電動牙刷之後都覺得係乾淨過傳統牙刷,牙齒無以前咁黃,而且刷牙既時候無流血,因為有時唔知係咪趕得滯刷牙既時候會流血。

2011-12-23 14:32 HeiHeiApple
得唔得gar?仲有無其他辦法~~最好唔好咁貴!!

2011-12-24 17:03 Janicecccc
我知, 之前講過蜜糖加蛋白勁補濕~~可以一試

2011-12-24 17:52 Janicecccc
唔記得講如果皮膚對蛋白係敏感就唔試牙~~

2012-1-18 05:54 lee2012
Re: 皮膚乾燥

多謝分享! 為配合公司巿場研究,現誠邀閣下參與是次『秋日瘦身大比拼』問卷調查。                        
凡於每星期頭30位最先完成問卷之人仕,                        
均可獲得專業顧問免費體重控制分析或護膚顧問免費皮膚護理一次!                        

詳細資料請登入網頁  [url]http://ecfit.kfhk.net[/url]

[url]http://www.youtube.com/watch?v=S5t0v_oR8QU&feature=related[/url] 保養品見證

頁: [1]
查看完整版本: 皮膚乾燥