@KTzone » 日常 - 娛樂新聞 » 阿姐汪明荃與羅家英細水長流的感情終於開花結果 何守信賀阿姐覓好歸宿

2009-5-5 10:26 naira
阿姐汪明荃與羅家英細水長流的感情終於開花結果 何守信賀阿姐覓好歸宿

荃情報喜之傾城之戀--阿姐汪明荃與羅家英細水長流的感情,終於開花結果,二人已於拉斯維加斯註冊結婚。由於突傳婚訊,不少圈中好友大感愕然之餘也送上衷心祝福,其中包括 81年與阿姐譜戀曲的何守信。雖然二人經歷感情荊棘, 85年戀情告終,自此斷絕來往,昨日何守信得悉阿姐婚訊,大方恭賀阿姐說:「恭喜!恭喜!任何一個朋友結婚都係好事。」 採訪、攝影:丁寧、卓寶花

苗僑偉(三哥):恭喜佢哋,有情人終成眷屬,大家一早已當佢哋係兩公婆,只係𠵱家正式有個名份,我代表埋三嫂祝佢哋早生貴子,趁後生生嘛。
陳慧琳:我恭祝家英哥求婚成功,我同阿姐合唱嗰首《自由女神》𠵱家可以變倉底貨。我哋呢啲無自由,失自由嘅人要搵過第二首歌唱啦。

黃宗澤:
黃宗澤:簡直係天大喜訊,冇諗過佢哋會結婚,不過佢哋 sweet,又 happy,家英哥拍戲好搞笑,不過私下唔講笑話,我諗阿姐好小鳥依人,始終女人有溫柔一面。
胡杏兒:
好爆喎,好驚喜呀,佢哋兩個一向好好,關係好似夫婦咁好,估唔到家英哥將野蠻奶奶融化咗,阿姐拍劇時候家英哥都有嚟探班,佢哋見面時好 sweet,會攬攬抱抱咁好開心,我仲以為奶奶唔會結婚,可能佢做完舞台劇了咗心願,相信阿姐都冇乜所求,都想正式有名份搵個伴。
關菊英:好驚喜,有情人終成眷屬,同阿姐都熟,間中都會食飯,但就冇聽過佢哋籌備結婚,我仲未諗送乜禮物畀佢哋,要送啲有意義嘢。
米雪:阿姐好柔情,家英哥好好嘢,可以感動到阿姐,平時我哋一齊食飯,見佢哋好有默契,好戥佢哋開心,平時見阿姐好開心,好甜,又試過一齊煮飯,阿姐會餵家英哥食,家英哥又會𠱁得阿姐好開心。

張國強:美國咁危險佢都去,不入虎穴,焉得虎子。好難得搵到遷就大家嘅人,阿姐半年前拍劇曾經講要整整個愛巢,所以早有先兆,等佢哋返嚟會同佢哋慶祝,睇家英哥入幾多球,即係生幾多貴子。
曾華倩:恭喜晒佢哋,我哋至八會同阿姐傾過電話,我仲講笑問阿姐你係咪有咗大肚先結婚,搞到阿姐笑到鬼咁開心,點都好係一件開心事,佢哋兩個真係好夾,咪以為阿姐好惡,佢對家英哥好溫柔。
鄧梓峰:今日聽到阿姐同家英哥嘅喜訊,我立即都同圈中一班高爾夫球波友分享,大家都戥佢哋高興。希望佢年生貴子,不過我指嘅子係好想佢哋可以為粵劇界培育多啲接班人,等呢個國粹可以好好傳落去。
薛家燕:嘩!真係好開心,我有睇過佢哋個舞台劇,其中一幕係求婚,我仲心諗佢哋唔知會唔會真係結婚,或者呢個舞台劇令阿姐心動,咁就去結婚,家英哥對阿姐好好,難得大家搵個咁夾嘅伴。
肥媽瑪利亞:恭喜佢哋,應該啦,佢哋相處咁耐,只係欠一張婚紙。講到夫妻相處之道,佢哋叻過任何人,要做家英哥女友唔易,做阿姐男友都同樣唔易,因為佢哋都有一定成就同地位,又經歷過病、是非等高低起跌,相信佢地會幸福快樂。

相士話:結婚雙贏夫妻互旺汪明荃(阿姐)和羅家英相愛 20年,二人有情人終成眷屬,本月 2日在美國拉斯維加斯註冊,正式結為夫婦。堪輿家麥玲玲指肖豬的阿姐和肖狗的羅家英命格很夾,二人結婚可互旺運程,她昨日在電話中說:「家英哥今年犯太歲,佢結婚可以冲喜,一喜擋三災,今年對佢財運仲好有幫助,正好搵多啲錢畀阿姐做家用。」阿姐今年的運程都適合結婚,麥玲玲說:「阿姐今年驛馬星動,喺外國結婚真係最啱。」另一堪輿家李丞責表示阿姐和家英哥五行都屬土,他昨日說:「佢哋係秋收嘅土,兩個人性格都肯付出,結婚好夾。佢哋五行同樣需要火,所以着紅色衫好有理。」
採訪:丁寧  資料來源:蘋果日報

2009-5-5 11:31 憫晴
仲早生貴子??
60啦喎~~~~~~~

2009-5-5 17:03 ccc8611
我都恭喜佢地啦

羅家英好人黎的

2009-5-5 17:17 pabla
一起咁多年,終於結婚喇,,,,,恭喜恭喜,幸福快樂^^

頁: [1]